Metalbarsfest 2019

Poslední květnový víkend, ve dnech 24. - 25. 5. , se na letišti v Soběslavi konal již 3. ročník hudebního festivalu Metalbarsfest.

 

Prvotní nápad spojit známé české kapely, které se na festivalové scéně objevují už mnoho let, a ty méně známé, které potkáte spíše v klubech, se neobešel bez odezvy. Zájem metalových nadšenců dokazuje prozatím rekordní návštěvnost festivalu a Metalbarsfest 2019 se tak stal nejnavštěvovanějším ročníkem. Není se čemu divit, vždyť tento festival je rozsahem největším, a vlastně i jediným, na jihu Čech.

Páteční večer patřil známým jménům, jako jsou například ROOT, Seven, Debustrol, Krucipüsk či Arakain. Došlo i na křest nového CD táborské partičky Endless Drain, kterou jim pokřtili frontmani Big Boss z Root a Honza Toužimský z Arakain. Vystoupení Arakain doplnila velkolepá pyroshow od Makalu Fireworks, kteří mimo jiné vytváří i pražské novoroční ohňostroje. Ohně, jiskry a exploze skvěle doplňovaly přednes Arakainů na pódiu a návštěvníci festivalu si tak mohli užít jedinečné spojení pořádné metalové hudby a ohromující pyroshow.

V sobotu vystoupil například Miloš Dodo Doležal, při jehož vystoupení dostal asi nejvíce prostoru jeho syn Miloš Doležal junior, který dokázal předvést neskutečná sóla na baskytaru. Bylo zřejmé, že otec je na svého syna skutečně hrdý. Mezi dalšími se na pódiu představili například Avidity for..., RAiN, Roxor, SALAMANDRA, slovenskou scénu zastoupili skvělí Eufory a nebo ryze dámská sestava Wasted Strings.

Celý festival pak uzavřela kapela Purnama se svou pekelnou show plnou démonů a ohňů. Tahle kapela jde do toho naplno a energie, kterou předává publiku, je neskutečná. Jak by jim jistě předpověděla jedna známá česká věštkyně: “Vy hodně vysoko míříte, hodně vysoko!”.

Jako skvělý nápad hodnotíme afterparty v nedalekém klubu Paluba, které ukončovaly oba dva večery. Fanoušci, kteří ještě nechtěli spát, si mohli užít párty plnou rockových pecek a dobrých drinků ve společnosti svých oblíbených kapel.

Po celou dobu festivalu, v pátek i v sobotu, Rock Metal Clubs spolu s krásnou rusovláskou Mili Ježkovou v backstage natáčeli s kapelami, a vy se tak brzy můžete těšit na rozhovory se svými oblíbenými kapelami. Sledujte Rock Metal Clubs TV a nenechte si ujít nové informace, vzkazy fanouškům i nepovedené záběry. Samozřejmostí je aftermovie, které bude k vidění na YouTube v půlce června, takže rozhodně sledujte sociální sítě Metalbarsfest a Rock Metal Clubs.

Metalbarsfest si bezesporu užily jak kapely, tak fanoušci. Doufáme, že návštěvnost nadále poroste stejným tempem. Tento festival má rozhodně ambice dostat se mezi nejlepší ryze české festivaly. Manželé Baštovi, kteří Metalbarsfest pořádají, do festivalu vkládají především srdce a svůj čas, a proto je tento metalový festival srdeční záležitostí se začínající tradicí, který, doufáme, bude pokračovat i v dalších letech. My se už teď chystáme na další ročník a brzy budeme přinášet žhavé novinky. Máte se na co těšit! Tak zase příští rok.

Kompletní fotoreport najdete ZDE

 

 

Text: Eva Pszczolková, Thomson M. Kavka
Foto: Rudolf Jedlička