Festival Folk Metal Pilgrims pomůže obětem požáru z klubu Colectiv. Pomoci může i tvoje banda!

30. října uplynou už tři roky od tragického požáru v klubu Colectiv v rumunském hlavním městě Bukurešti. O život tehdy přišlo 64 lidí a téměř 200 dalších bylo zraněno. Mnozí z nich si nesou následky dodnes, ale na jejich léčbu není dostatek prostředků. Proto se organizátoři festivalu, který letos oslaví již čtvrtý ročník, rozhodli uspořádat speciální akci, jejíž výtěžek poputuje právě pacientům s popáleninami. 


Princip bude jednoduchý. Pro fanoušky a návštěvníky bude připravena tombola. Výtěžek z jejího prodeje bude věnován pacientům na jejich další léčbu. 
A jakže může pomoci i tvoje kapela? Jednoduše můžete do tomboly věnovat svůj merch, alba, propocený triko, první protrženou blánu (pokud možno tu z bubnu)... prostě cokoli co vás napadne. Z darovaných předmětů pak organizátoři vytvoří dárky do tomboly.

Pokud jste se rozhodli se svou bandou tuhle akci podpořit budeme rádi. Kontaktovat můžete přímo naši redakci na mailu southcore2@gmail.com nebo na našem Facebooku
No a nebo se ozvěte přímo Máje, která má celou pomoc už několik let na starost. Pro tyto účely zřídila také skupinu Help for Colectiv, kam se můžete přidat a sledovat aktuální dění a také osudy lidí, kterým celá událost změnila život (skupinu najdete ZDE). Vedle skupiny se Mája do povědomí dostala také v několika rozhovorech, například ZDE a ZDE

Festival proběhne 27. října 2018 v Music Clubu Barrák v Ostravě. Lístky jsou již v předprodeji za 250 korun, na místě si pak připlatíte 50 kaček. 

Potvrzené kapely: 
Odraedir
Aether
Lunatic Gods
Deloraine
Diaboł Boruta
Oficiální event najdete na Facebooku, tak neváhejte a vrhněte se na páchání dobra! 

 
Foto: Obscuro.cz
text: Elis