Američani Trivium odvedli v Roxy precizní práci

V říjnu jsme se dočkali pecky v podobě desky The Sin and the Sentence, v březnu koncertu jak víno. Pražský Roxy se otevřelo v 18:30, začalo se rychle plnit fanoušky a v sedm už na pódiu diktovali Venom Prison. Deathmetalová přehlídka z anglický dílny dopadla na jedničku. Skvělej otvírák celýho večera. 
Power Trip dostáli mnoha očekáváním, takže ani jejich set neměl chybu a byl našlapanej od podlahy po strop.... a možná ještě kus dál. 
Další, co nemělo ten večer chybu byal časomíra, takže s úderem devátý se zhaslo a spustil se úvod v podobě Run to the Hills od Iron Maiden. Pak už následovalo něco, co by se dalo nazvat lámáním kamene pomocí kytar. Pánově byli rozhodně ve formě, a že bubeník Alex Bent spolupracuje s kapelou ani ne dva roky, byste sotva chtěli hádat. 
Bez zbytečných průtahů byla do nás nasypána více než devadesátiminutová přehlídka jak starších kousků (Throes of PerditionInception of the End, Until the World Goes Cold, Strife...) tak toho nejnovějšího (The Sin and the SentenceSever the Hand, Betrayer, Beyond Oblivion...) a publikum svou spokjenost dalo najevo snad vším, co můžete v pořádným kotli zažít. Takže circle pit průběžně doplňovali "plaváčci" a došlo i na parádní wall od death. Při poslední pecce In Waves pak skákala beztak i teta, co šla zrovna kolem Roxy z nákupu.  Ostatně frontman Matt Heafy se nechal slyšet, že ač za sebou mají už několik koncertů v České republice, tenhle se pro ně stal nejlepším a z pozice posluchače s ním musím souhlasit. Celej večer neměl chybu od svýho začátku až do konce.